Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα πιπεριού

17 Σεπτεμβρίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

220 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 σκ. σκόρδο 
Φρέσκο δεντρολίβανο 
60 γρ. βούτυρο 
100 ml κόκκινο κρασί 
10 γρ. ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριού 
1 κ.σ. worcestershire sauce 
1/2 λευκό κρεμμύδι 
Αλάτι 
1κ.σ. μουστάρδα αγγλική 
σχοινόπρασο

 

Εκτέλεση

1) Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές το μοσχαρίσιο φιλέτο, αφού το έχουμε αλατίσει καλά.
2) Όταν έχει πάρει καλό χρώμα ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το βούτυρο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αρωζαρουμε από πάνω όλο το βούτυρο μέχρι να πάρει ωραίο καραμελωμένο σκούρο χρώμα. 
3) Αφαιρούμε από το τηγάνι το κρέας και το αφήνουμε 4-5 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να τελειώσουμε τη σάλτσα πιπεριού.
4) Στο ίδιο τηγάνι που έχουμε ψήσει το κρέας, σκουπίζουμε με ένα χαρτί την επιφάνεια και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανάμεικτα πιπέρια. 
5) Σβήνουμε με το κρασί και το worcestershire sauce και δένουμε σταδιακά με το βούτυρο. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές