Γίνετε ένας σπεσιαλίστας της πίτσας!

16 Οκτωβρίου 2020

Χρησιμοποιήστε μια πέτρα ψησίματος για πίτσα
Αυτός είναι ο νούμερο ένα, πιο σημαντικός κανόνας για τη σπιτική πίτσα. Οι φούρνοι πίτσας που χρησιμοποιούνται σε ιταλικά εστιατόρια μπορούν να φτάσουν θερμοκρασίες άνω των 400C! Αυτό κάνει τη ζύμη να σηκωθεί πολύ γρήγορα, γεγονός που την καθιστά αφράτη, τραγανή και νόστιμη. Μιμηθείτε αυτές τις συνθήκες μαγειρεύοντας την πίτσα σας στην ειδική πέτρα ψησίματος για πίτσα.

Χρησιμοποιήστε πάστα ντομάτας καλής ποιότητας
Για να φτιάξετε μια πραγματικά καλή σάλτσα μαρινάρα, δηλαδή σάλτσα ντομάτας με βότανα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα συστατικά, δηλαδή μια πολύ καλή πάστα ντομάτας, κρεμμύδια, σκόρδο, ρίγανη κ.λπ. Εξάλλου, η καλή σάλτσα μαρινάρα κάνει την καλή πίτσα.

Μην χρησιμοποιήσετε πλάστη
Είτε φτιάχνετε τη ζύμη από την αρχή ή αγοράσατε έτοιμη, μην χρησιμοποιείτε πλάστη εκτός εάν θέλετε μια εξαιρετικά λεπτή κρούστα. Ο πλάστης εξαφανίζει όλο τον αέρα από μέσα στη ζύμη, με αποτέλεσμα να μην έχετε μια ελαφριά αφράτη βάση πίτσας. Αντί αυτού, δοκιμάστε να τεντώσετε απαλά τη ζύμη με τα χέρια σας. (Συμβουλή: Θα είναι ευκολότερο να το κάνετε αν η ζύμη σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε “φτυάρι” πίτσας
Η πιο απαιτητική στιγμή της σπιτικής πίτσας είναι όταν πρέπει να την μεταφέρετε  στο φούρνο. Για να βεβαιωθείτε πως θα το πετύχετε, αγοράστε ένα φτυάρι πίτσας, πασπαλίστε το με αγοράζοντας με σιμιγδάλι και “χτίστε” την πίτσα σας πάνω σε αυτή την επιφάνεια. Θα κάνει όλη την εμπειρία πολύ πιο διασκεδαστική!

Χρησιμοποιήστε τυριά με πλήρη λιπαρά
Απολαύστε γευστικά και με πλήρη λιπαρά, τυριά το βράδυ της πίτσας! Έτσι κι αλλιώς αυτά τα τυριά λιώνουν πολύ καλύτερα πάνω στην πίτσα σε σύγκριση με τα τυριά που δεν έχουν πολλή υγρασία (λίπος) και τα οποία καταλήγουν να είναι σαν λάστιχο. Ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι η μοτσαρέλα η οποία λιώνει πολύ ωραία και το προβολόνε που δίνει ωραία γεύση. Πειραματιστείτε και διασκεδάστε!

Με μέτρο τα έξτρα υλικά
Αν το έχετε προσέξει, οι πιο κλασικές πίτσες, εκτός από την σάλτσα και τυρί έχουν το πολύ 3 υλικά από πάνω. Αυτό θα σας βοηθήσει να γεύεστε τα πάντα πολύ καλύτερα και ταυτόχρονα η ζύμη δεν θα μουλιάσει καθώς ψήνεται.

Μην φορτώνετε την πίτσα με σάλτσα ή τυρί
Πάρα πολλή ποσότητα σάλτσας ή τυριού μπορεί να προσθέσει υπερβολική υγρασία στη ζύμη της πίτσας σας. Αυτό σημαίνει ότι η κρούστα σας θα είναι μαλακή και υγρή αντί για τραγανή και νόστιμη. Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε ζύμη αφού απλώσετε στη σάλτσα σας και δεν θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από ένα φλιτζάνι τυρί.

Ψήστε τα έξτρα υλικά
Είτε δεν τρώτε κρέας εκείνη τη μέρα είτε φορτώνετε την πίτσα σας με λουκάνικο και πιπεριές, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι μαγειρεμένα πριν τοποθετηθούν πάνω στην πίτσα. Ο φούρνος δεν θα είναι αρκετά ζεστός για να μαγειρέψει πλήρως το ωμό κρέας και τα περισσότερα λαχανικά θα καταλήξουν πολύ τραγανά για τις προτιμήσεις σας χωρίς λίγο ψήσιμο από πριν.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές