Πώς να περάσετε ένα υπέροχο φθινόπωρο!

18 Οκτωβρίου 2019

Συμμαζέψτε το χώρο σας

Το φθινόπωρο και το χειμώνα περνούμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Δημιουργώντας ένα χώρο που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα, μπορεί να χρειαστεί λίγη δουλειά και το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλα όσα δεν χρησιμοποιείτε. Είναι δύσκολο να χαλαρώσετε όταν είστε περιτριγυρισμένοι από πράγματα που δεν θέλετε. Στις αρχές του φθινοπώρου, κάντε μια καλή εκκαθάριση ώστε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα αντικείμενα.

Πηγαίνετε για μια βόλτα (ακόμα και όταν βρέχει)

Όταν βρέχει και είναι κρύο, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να βγούμε έξω. Καθώς τα βράδια μεγαλώνουν και ο καιρός γίνεται πιο κρύος, σίγουρα προτιμάμε να βρεθούμε κάτω από τις κουβέρτες ή να μείνουμε στο κρεβάτι. Η απόλαυση μιας βόλτας είναι ένας καλός τρόπος να ανεβάσετε τη διάθεσή σας. Θα αυξήσει επίσης την ενέργειά σας, θα μειώσει το άγχος, θα βοηθήσει με την πνευματική εγρήγορση, την εστίαση και τη συγκέντρωση και θα βελτιώσει τον ύπνο σας.

Γεμίστε τα ντουλάπια σας με υγιεινά σνακ.

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική όλο το χρόνο, αλλά ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αποθηκεύστε τα ντουλάπια σας με θρεπτικά τρόφιμα γεμάτα με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που μπορεί να λείπουν στους πιο κρύους μήνες. Συμπληρώνοντας με τρόφιμα όπως στιφάδα, κάρυ και σούπες και μπαχαρικά που ζεσταίνουν όπως το τζίντζερ, η κανέλα, τα γαρίφαλα και το μαύρο πιπέρι, όλα βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας και του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Έχετε πάντα στο ντουλάπι σας αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και σπόρους καθώς και άλλα υγιεινά σνακ ώστε να τρέφεστε σωστά και καλά.

Προσκαλέστε τους φίλους σας

Υπάρχουν τόσες πολλές αφορμές για να καλέσετε φίλους σπίτι το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών και των μακριών νυχτών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανέβει η διάθεσή σας και να μείνετε μακριά από τη μελαγχολία του χειμώνα. Αδράξτε την ευκαιρία να τους προσκαλέσετε για κρασί και τυριά, σούπα ή ακόμα ένα πάρτι Halloween! Το πιο σημαντικό είναι να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας φίλους!

Διαβάστε ξανά το αγαπημένο σας βιβλίο

Μερικές φορές ίσως θέλετε απλά να μείνετε σπίτι και αυτό είναι εντάξει. Αυτό σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να ξαναδιαβάσετε τα αγαπημένα σας βιβλία (ή να παρακολουθήσετε ξανά τις αγαπημένες σας ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές). Απολαμβάνοντας μια γνωστή ιστορία θα σας φέρει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις, θα ανεβάσει τη διάθεσή σας, και θα χαλαρώσετε. Κάντε ένα ζεστό ρόφημα, ανάψτε ένα κερί, χωθείτε κάτω από μια κουβέρτα και”ταξιδέψτε” σε μια γνωστή ιστορία.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές