Φθινοπωρινά λαζάνια

15 Νοεμβρίου 2019
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
Υλικά

1 κουτί φύλλα λαζάνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες)

½ φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κονσέρβα ντοματοπολτό

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ σκόρδο, σε φέτες

1 κ.σ. ιταλικά καρυκεύματα ή βασιλικό μαζί με ρίγανη

1 κ.γ αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση με μπρόκολο και κουνουπίδι

1 κεφαλή κουνουπίδι

2 κεφαλές μπρόκολο

6 σκ. σκόρδο

Ελαιόλαδο

2 φλ. τυρί ρικότα

1 αυγό

½ κ.γ. αλάτι

Το φθινόπωρο είναι η εποχή πολλών λαχανικών και φρούτων. Από τα αγαπημένα μας είναι το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Ας τα συνδυάσουμε σε αυτή τη συνταγή για χορτοφαγικά λαζάνια.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. Αφήνουμε στο πλάι.

Τρίβουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο, συμπεριλαμβανομένων των κοτσανιών. Σοτάρουμε τα τριμμένα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κομμένο σκόρδο μέχρι να ψηθούν εντελώς, περίπου 5-6 λεπτά. Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Αφήνουμε το μείγμα των λαχανικών να κρυώσει και μετά ανακατεύουμε μέσα το αυγό και το τυρί ρικότα.

Συναρμολογούμε τα λαζάνια. Σε ένα ταψί, βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και μετά μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με μια στρώση σάλτσα, λιγη γέμιση μπρόκολο και κουνουπίδι και μετά λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά αυτές τις τρεις στρώσεις και τελειώνουμε με την τελική στρώση λαζάνια, λίγη σάλτσα και μοτσαρέλα.

Ψήνουμε στους 190C. Αφήνουμε τα λαζάνια καλυμμένα για τα πρώτα 25 λεπτά και μετά τα ψήνουμε χωρίς κάλυμμα για ακόμα 25 λεπτά, μέχρι το τυρί να ροδοκοκκινίσει και η σάλτσα να βγάζει φουσκάλες. Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές