Ένα σούπερ υγιεινό μπολ!

28 Απριλίου 2020
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Υλικά
200 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 φλ. ρεβίθια
2 κόκκινες πιπεριές
2 αβοκάντο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. τζίντζερ
3 κ.σ. μαύρο σουσάμι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 φλ. ρύζι
1 φλ. μωβ λάχανο
1 κοκκινο κρεμμύδι
2 ματσάκια ρόκα
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κόκκινο τσίλι σε σκόνη
 
Για τη μαρινάδα κοτόπουλου
4 κ.γ. χυμό lime
4κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Το αλείφουμε με χυμό lime, αλάτι και πιπέρι σε σκόνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
 
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Μόλις έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, το τοποθετούμε στην λαδόκολλα, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο, στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά στους 180 C. Όταν ψηθεί, το μεταφέρουμε σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
 
Ακολούθως ετοιμάζουμε τα πικάντικα ρεβίθια. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα οποία έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε συχνά ώστε να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ψήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι σάλτσα σόγιας, αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόνη κόκκινου τσίλι, σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Όταν γίνει αυτό, τα βγάζουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ που υπάρχει ήδη το κοτόπουλο.
 
Προσθέτουμε τα λαχανικά στο τηγάνι. Όταν ψηθούν τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε ακόμα ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ακολούθως το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, την κόκκινη πιπεριά, το μαύρο σουσάμι και τα ανακατεύουμε ελαφρά για 2-4 λεπτά.
 
Όταν γίνει και αυτό, τα μεταφέρουμε όλα στο μπολ με το κοτόπουλο σχάρας και τα ρεβίθια. Για να σερβίρουμε, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στο ίδιο μπολ. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στη μέση του μπολ καθώς και τις φέτες του κόκκινου πιπεριού. Σερβίρουμε αμέσως.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές