31 Οκτωβρίου: Halloween, η γιορτή των Ψυχών

21 Οκτωβρίου 2014
Μια ιδιαίτερη γιορτή που είναι η χαρά των παιδιών και των… μαγισσών!
 
“Trick or Treat?”… Αν σας χτυπήσουν την πόρτα το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, παραμονή των Αγίων Πάντων, ρωτήσετε «ποιος είναι;» και λάβετε αυτή την απάντηση, μην τρομάξετε. Τα παιδιά ξεχύνονται στις γειτονιές φορώντας τρομακτικά κοστούμια φαντασμάτων, μάγων και ζόμπι. Κι όταν σας ρωτήσουν “trick or treat?» περιμένουν να τα φιλέψετε καραμέλες και μικρά γλυκάκια.
 
Είναι το λεγόμενο Halloween, η Γιορτή των Ψυχών που γιορτάζεται με μεγάλη επιτυχία στον δυτικό κόσμο κάθε χρόνο. Αυτή η γιορτή συνδέεται έντονα με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό και δεν είναι λίγες οι κοινωνίες εκείνες που θεωρούν πως αυτή η μέρα φέρνει σε επαφή τους ζωντανούς με τον κόσμο των πνευμάτων! 
 
Σήμα-κατατεθέν του Halloween είναι φυσικά οι σκαλισμένες κολοκύθες που μεταμορφώνονται σε φανάρια. Έθιμο, που έχει τις ρίζες του στους ιρλανδικούς μύθους. Σύμφωνα με αυτούς, ο Τζακ, ένας πονηρός αλλά τεμπελάκος αγρότης, κατόρθωσε να παγιδεύσει τον Διάβολο και τον απελευθέρωσε με την προϋπόθεση πως όταν πεθάνει, ο Διάβολος δεν θα αφήσει την ψυχή του Τζακ να περάσει το κατώφλι της Κολάσεως. Έτσι κι έγινε. Από τότε, ο Τζακ περιπλανιέται κρατώντας την κολοκύθα-φαναράκι και ψάχνοντας το κατάλληλο σημείο για να αναπαυτεί… Εξ ου και τα φαναράκια ονομάζονται jack-o'-lanterns.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές